Groentecouscous

smaak op het bord

Ingrediënten (100% biologisch)

Alle ingrediënten worden bij het recept geleverd in de benodigde hoeveelheden, afhankelijk van het aantal geselecteerde personen.

Witte couscous
Kurkuma
Ras El Hanout
Ui
Wortel
Tomatenpuree
Courgette
Raap
Peper
Kikkererwten
Tomaat
Groente bouillon

Wat moet je in huis hebben :  Zout/peper/olijfolie.
Deze ingrediënten zijn verkrijgbaar in onze winkel als je die niet meer in huis hebt. 

Stappen om het recept te maken

Bereid je ingrediënten voor:

  • /!\ op voorhand, week de kikkererwten 24u voordat u ze gaat koken in een grote kom met water. Daarna moet je ze 1u30 koken in gezouten water.

  • Snijd de groenten grof (+- 4-6 stuks) : de ui, wortelen, courgette, raap, peper na het zaaien.

  • Snijd de tomaat in kleine blokjes.

Als er nog ongeveer 30 minuten over zijn in het koken van de kikkererwten, begin dan met de volgende stappen.

Giet een scheutje olijfolie in een pan en fruit de uien al roerend een paar minuten op hoog vuur. Alz ze licht gegrild zijn, voeg je de andere groenten toe. Giet een halve liter water voor het recept voor 2 personen, 1 liter voor het recept voor 4.  

Voeg de kruiden en een eetlepel tomatenpuree toe. Laat alles 25 minuten koken.

Als de kikkererwten gaar zijn, voeg je ze toe aan de pan en laat je ze nog 5 minuten sudderen.

Giet de couscous in een lege koekenpan. Verwarm water in een waterkoker en voeg dezelfde hoeveelheid water toe als couscous (180g water om over de couscous te gieten voor 2 personen, 360g voor 4). Dek de pan af op het vuur en laat 3 minuten staan. Roer aan het einde van deze tijd de couscous goed om de korrels los te maken.

Schik op het bord : een klein bolletje couscous in het midden, dan de groenten erop, eindig met de goede saus gevuld met smaken.

Smakelijk !

Odoo • Texte et Image