Linzenburger

geserveerd met mozzarella en een gebakken ei

Dit recept is op pre-order, geleverd volgens hetzelfde schema van de levering van verse producten (vlees, vis, kaas, yoghurt...). Zie het tabblad verse producten voor meer informatie.

Ingrediënten (100% biologisch)

Alle ingrediënten worden bij het recept geleverd in de benodigde hoeveelheden, afhankelijk van het aantal geselecteerde personen.

Knoflookteentjes
Groene linzen
Kurkuma
Komijn
Ui
Wortel
Mozzarella
Burger brood
Tomatenpuree
Eieren

Wat moet je in huis hebben :  zout/peper/olijfolie/balsamicocrème/paneermeel.
Behalve het paneermeel, zijn de overige ingrediënten verkrijgbaar in onze winkel als je die niet meer in huis hebt. 

Stappen om het recept te maken

Bereid je ingrediënten voor:

  • Rasp de wortelen.

  • Snijd de knoflookteentjes in kleine stukjes of pureer ze.

  • Snijd de ui in brunoise (kleine dobbelsteentjes)

  • Haal de mozzarellauit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur staan zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Het wordt niet koud gegeten.  

Verwarm de oven voor op 180°C.

Giet de groene linzen in een pan en voeg water toe. Kook gedurende 25 minuten. 

Giet in een koekenpan een scheutje olijfolie, knoflook, ui en wortelen. Verwarm op middelhoog vuur. Voeg de komijn en kurkuma toe en roer.

Als de linzen gaar zijn, giet je ze af en doe je ze terug in de pan zonder het vuur weer aan te steken. Voeg de groenten uit de pan, de tomatenpuree toe (1 eetlepel voor het recept voor 2 personen, 2 eetlepels voor 4 personen), een ei voor het recept voor 2 personen (2 eieren voor het recept voor 4 personen) en paneermeel (30g voor 2, 60g voor 4). Plet en mix alles tot een puree. 

Vorm linzenschijfjes en leg ze op bakpapier (bij voorkeur siliconen om verspilling te voorkomen) en bak ze vervolgens 10 minuten op 180°C. Draai vervolgens de schijven om en kook nog 10 minuten verder.

Kook de overige eieren in een beetje olijfolie om gebakken eieren te maken.

Snijd de burgerbroodjes in 2 en leg ze in een koekenpan op hoog vuur, let op dat ze niet aanbranden. Eenmaal geroosterd, verwijder ze.

Schik de burgers op het bord : de bodem van het burgerbroodje, een saus naar keuze, de linzenschijf, de gesneden mozzarella, een beetje olijfolie en balsamicocrème en sluit de burger. Serveer het gebakken ei naast je burger.

Smakelijk !

Odoo • Texte et Image