Pasta Conchiglie Tomaat Basilicum met Pesto

vergezeld van julienne van courgette & gedroogde tomaten

Ingrediënten (100% biologisch)

Alle ingrediënten worden bij het recept geleverd in de benodigde hoeveelheden, afhankelijk van het aantal geselecteerde personen.

Knoflookteentjes
Tricolor tomaat basilicum schelppasta
Courgette
Gedroogde tomaat
Rucola
Olijfolie van hoge kwaliteit
Gele ui
Geroosterde pijnboompitten
Verse Basilicumblaadjes
Parmezaanse kaas

Wat moet je in huis hebben : zout/peper/vet

Stappen om het recept te maken

Bereid je ingrediënten voor:

  • Snijd de ui in brunoise (kleine dobbelsteentjes)

  • Snijd de courgette in julienne (staafjes)

  • Week de gedroogde tomaten 15 minuten in een glas water en snijd ze vervolgens in kleine stukjes. Proef een klein stukje voordat je ze weekt, het is gezouten ! Vermijd het toevoegen van zout aan de bereiding. Ik week ze in water om overtollig zout te verwijderen.

  • Houd 1/4de van de pijnboompitten aan de zijkant, deze worden voor het opdienen gebruikt ter decoratie.

  • Rasp ook 1/4de van de parmezaanse kaas ook voor de decoratie.

Verhit water in een pan voor de pasta.

Voeg in een koekenpan vet toe (niet de meegeleverde olijfolie) en bak de uien. Voeg de courgette en zongedroogde tomaten toe als de uien glazig beginnen te worden. Roer, het mag niet aanbranden !

Terwijl, kookt de saus : Meng de olijfolie, de knoflookteentjes, 3/4de van de geroosterde pijnboompitten, 3/4de van de parmezaanse kaas, de verse basilicumblaadjes.

Dompel de pasta onder in water, ik raad aan om 5 tot 6 minuten te koken. Als de pasta gaar is, giet je hem af en doe je hem terug in de pan (hitte uit). Voeg de saus, de hete groenten toe en meng goed zodat alle pasta omgeven is door de saus. 

Schik op het bord en werk af met de decoratie : de rucola, het resterende kwart pijnboompitten en het kwart geraspte parmezaanse kaas.

Smakelijk !

Odoo • Texte et Image