Penne met tomatensaus en burrata
geserveerd met gegrilde aubergine
Dit recept is op pre-order, geleverd volgens hetzelfde schema van de levering van verse producten (vlees, vis, kaas, yoghurt...). Zie het tabblad verse producten voor meer informatie.
Ingrediënten (100% biologisch)
Alle ingrediënten worden bij het recept geleverd in de benodigde hoeveelheden, afhankelijk van het aantal geselecteerde personen.
Knoflookteentjes
Passata van cherrytomaat
Aubergine
Burrata Di Bufala
Witte penne
Tijm / Oregano
Lange sjalot
Gerookte Paprika
Verse room
Wat moet je in huis hebben : fleur de sel/olijfolie/peper.
Al deze ingrediënten zijn verkrijgbaar in onze winkel als je die niet meer in huis hebt.
Stappen om het recept te maken
Bereid je ingrediënten voor:
Snijd de aubergine in reepjes.
Snijd de knoflookteentjes in kleine stukjes of pureer ze.
Snijd de sjalot in kleine stukjes.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Verhit in een pan wat water voor de pasta en schenk er een scheutje olijfolie in. Kook het water.
Schik de aubergine in een overschaal. Voeg een scheutje olijfolie, de helft van de knoflook en de sjalot toe en een snufje tijm en oregano. Bak gedurende 20 minuten.
Giet de pasta in de pan met water en kook 10 minuten.
Giet de passata van cherrytomaatjes in een koekenpan. Voeg een beetje water toe aan de lege pot om de saus te herstellen die aan de zijkanten blijft plakken en voeg alles toe aan de pan. Voeg de resterende knoflook, sjalot, tijm en oregano toe. Giet de verse room bij het mengsel (de helft voor het recept voor 2 personen, alles voor 4 personen) en verwarm op middelhoog vuur.
Als de pasta 10 minuten gaar is, giet je deze af en doe je hem terug in de pan. Voeg de saus toe en roer goed zodat elke pasta bedekt is met de saus.
Schik de pasta op het bord, voeg de gegrilde aubergine en de burrata toe. Bestrooi alles met fleur de sel en gerookt paprikapoeder.
Smakelijk !
