Salade van linzen, butternut en granaatappel

met feta

Ingrediënten (100% biologisch)

Alle ingrediënten worden bij het recept geleverd in de benodigde hoeveelheden, afhankelijk van het aantal geselecteerde personen.

Knoflookteentjes
Groene linzen
Butternut
Gedroogde oregano
Pompoenpitten
Granaatappel
Rode ui
Feta kaas
Zwarte radijs
Balsamico azijn

Wat moet je in huis hebben :  zout/peper/olijfolie/mosterd/munt/koriander.
Deze ingrediënten zijn verkrijgbaar in onze winkel als je die niet meer in huis hebt. 

Stappen om het recept te maken

Verwarm de oven voor op 200°C.

Plet de knoflook, verwijder de schil en meng deze met de linzen in een pan. Voeg 260g water toe voor het recept voor 2 personen (520g water voor het recept voor 4 personen) en kook gedurende 30 minuten. Als de linzen gaar en zacht zijn, giet ze af, verwijder de knoflook en laat afkoelen.

Schil de butternut en hol hem uit. Snijd het vervolgens in blokjes van 1x1cm, snijd de ui in 6 en voeg deze toe aan de butternutblokjes in een kom. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en bestrooi met gedroogde oregano, zout en peper. Goed mengen. Leg alles op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak gedurende 30 minuten, of tot de groenten zacht en lichtbruin zijn.

Verhit een kleine koekenpan op hoog vuur en rooster hierin de pompoenpitten een paar minuten. Bewaar ze uit de pan.

Snijd de granaatappel in 4 en verwijder de pitjes. Verzamel ongeveer 20 pitjes per persoon. Snijd de radijzen in plakjes (eventueel met een mandoline). Als je koriander en munt hebt, hak de kruiden dan fijn en voeg ze toe aan de granaatappelpitjes.

Giet de zwarte balsamicoazijn in een kleine steelpan. Neem 1 eetlepel per persoon om opzij te zetten. Breng de pan aan de kook, zet het vuur lager en laat 2-4 minuten sudderen, of tot de azijn voor de helft is ingekookt. Voeg van het vuur af de eetlepel ongereduceerde balsamicoazijn per persoon toe. Mengen.

Als je mosterd hebt, voeg dan een theelepel per persoon toe aan de afgekoelde linzen en meng goed.

Schik op het bord: schik de linzen en bedek ze met blokjes butternut, granaatappelpitjes, pompoenpitten, schijfjes radijs. Verkruimel de feta (de helft van het pakje voor 2, het hele pakje voor 4). Werk het bord af met de saus van balsamicoazijn, olijfolie, zout en peper naar smaak.

Smakelijk !

Odoo • Texte et Image